Mobiltelefoner – dubbla frustrationer. Uppdateringar och Sektfån (Iphone).

För ett tag sedan började jag skriva ett inlägg om frustrationen som uppkommer när ens mobiltelefon uppdaterar sig. Det jag sparat som utkast är:

Mobiltelefonen har tjatat länge nu om att den vill uppdatera (eller uppgradera) systemet så till sist godkände jag det ihärdiga önskemålet. Telefonen stängde av sig, startade upp en bild av en söt Androidrobot och en sån mätarpinne /bar som ska visa hur lång tid det tar innan telefonen blir brukbar igen. Kan tyckas pedagogiskt – OM de gjort mätarpinnen/baren så att det gick att de var slutpunkt var. Det svävade bara en lysande linje som troligen långsamt blev längre. Men hur går det att se när det inte finns någon procentsats eller synlig referensmarkering dit linjen ska nå när processen är klar? Jag känner alltid skepsis när mobiltelefoner vill göra stora uppdateringar. Och det här var bara en uppvärmning inför frustrationen som komma skulle. Nytt (fulare) utseende på ikoner, små förändringar här och där.

Tanken var att det skulle bli mer text om allt som nu fungerar sämre. Och hur onödigt energisugande det är att dessa små ofrivilliga förändringar är. ‘Kom igen, inte så farligt, du vänjer dig snart’ … men nej, NEJ! Hur ofta används mobiltelefonen varje dygn? Varje gång denna förvirring och frustration för att det inte är det trygga invanda automatiska sättet. MEN … Men det blev värre innan jag hann skriva klart inlägget.

Djupt andetag.

Min arbetsgivare har bestämt att jag ska ha en sektfån (Iphone… sekten apple… sekten för inbördes beundran och obegriplighet för resten av omvärlden)! Hur … varför… djävla…. aaaaagghh!!! Den tidigare frustrationen över att min välkända telefon bara ändrats lite framstår nu som ett hån mot den frustration jag känner nu. Hur i helvete ska det här gå? Att tvingas in i iphonesekten mot sin vilja och att MÅSTE lära sig använda en sektfån för att kunna göra sitt jobb. Jag vill inte vara en del av sekten, jag vill inte vara med och sprida att ‘de’ är de rätta – för de är de inte. De är obehagliga, ologiska, märkesgalna och mycket underliga. Hela bunten – iphone sekten och deras manicker (ihpone, ipad, mac (titta bara där, de är inte ens konsekventa med om allt ska heta i**** eller ha olika namn på apparaterna))

Jag skulle i och för sig kunna se vilka jobbannonser som finns ute och ställa som krav för anställning att jag slipper sekfån. Men då ger de mig väl en sektdator istället. Världen är ju ondskefull, det är redan konstaterat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s